Trogir, srednjovjekovni dragulj na hrvatskoj obali, krije gastronomske tajne koje će osvojiti svačije nepce. Uske kamene uličice ovog UNESCOvog grada skrivaju restorane gdje se spajaju tradicija i inovacija.
Najbolja mjesta za jelo u Trogiru uključuju tradicionalne konobe poput Vila Dalmacija i Restoran Alka za autentičnu dalmatinsku kuhinju, moderne restorane kao što je Tragos Restaurant za kreativnu gastronomiju, te waterfront lokacije kao Capo za svježe plodove mora s pogledom na more.
Svaki kutak Trogira priča svoju kulinsku priču – od konoba gdje se jela pripremaju po receptima starih od stoljeća, do modernih gastro-barova koji eksperimentiraju s mediteranskim okusima. Bilo da tražite romantičnu večeru uz šetnju po kamenitim ulicama ili opušteni ručak s pogledom na luku, Trogir nudi nezaboravne gastronomske doživljaje koji će učiniti vaš boravak posebnim.
Najbolji Restorani U Staroj Gradskoj Jezgri Trogira
Srce Trogira krije gastronomske dragulје koji govore priču o tradiciji, eleganciji i autentičnosti. Svaki kamen srednjovjekovnih uličica vodi do restorana koji čuva dušu dalmatinske kulinarike.
Konoba Trs – Autentična Dalmatinska Kuhinja
Konoba Trs predstavlja istinsku esenciju dalmatinske gastronomije u najautentičnijem okruženju koje Trogir može ponuditi. Smještena u kamenom zdanju iz 15. stoljeća, ova konoba čuva recepte koji se prenose s koljena na koljeno već više od tri stoljeća.
Vlasnik Ante Marić priprema jela korišteći isključivo lokalne namirnice – ribu koju svakodnevno donose ribolovci iz Trogirskog zaljeva, maslinovo ulje s otoka Čiova i začine iz vlastita vrta. Njegova crni rižot s lignjama postao je legenda među gostima koji se vraćaju godinama, dok pašticada s gnocima ostavlja nezaboravan dojam svojom baršunastom teksturom i bogatim okusom.
Menu se mijenja prema sezoni – ljeti dominiraju svježe riblје jela poput brancina u soli ili hobotnice ispod peke, dok zimi Ante priprema gulaš od divljači i janjetinu s ražnja. Vinska karta ističe autohtone sorte poput plavca malog i crljenak kaštelanski, koje savršeno prate intenzivne okuse dalmatinske kuhinje.
Restaurant Don Dino – Elegantno Iskustvo Uz More
Restaurant Don Dino spaja modernu eleganciju s pogledom na more koji oduzima dah svakom gostu. Terasa restorana pruža se direktno nad Trogirskim kanalom, gdje se stolovi postavljaju tako da svaki gost uživa u panorami srednjovjekovnih zidina i mirisima mora.
Chef Dino Galić, edukovan u najpoznatijim europskim kulinarskim školama, stvara fuziju mediteranske i kontinentalne kuhinje koja zadivljuje svojom kreativnošću. Njegov tuna tataki s wakame salatom i goveđi file s truflima i pršutom predstavljaju savršen spoj tradicije i inovacije.
Restoran je posebno poznat po degustacijskim menuima koji mijenjaju percepciju dalmatinske gastronomije. Sezonski menu od sedam sljedova uključuje moderna interpretacije klasičnih jela – od rekonstruirane riblje čorbe servirane u staklenim sferama do dekonstrusirane pašticade koja izgleda poput umjetničke instalacije.
Sommelier Marko Petrić bira vina iz cijele Europe, s posebnim naglaskom na hrvatske boutique vinarije. Vinski parovi uz svaki tijek degustacijskog menua predstavljaju pravo obrazovanje za nepce, dok kokteli s lokalnim rakijama donose autentičan doživljaj dalmatinskog hedonizma.
Villa Dalmacija – Luksuzno Okruženje S Terasom
Villa Dalmacija definira luksuzno fine dining iskustvo u najljepšem dijelu trogirske jezgre. Smještena u renesansnoj palači s 16. stoljeća, villa je transformirana u restoran koji združuje povijesnu eleganciju s modernim gastronomskim standardima.
Glavna terasa, uokvirena stoljetnim maslinima i začinskim biljem, pruža intimnu atmosferu za romantične večeri pod zvijezdama. Kristalne luster i kameni svodovi stvaraju ambijent koji prenosi goste u doba mletačke aristocracije, dok otvorena kuhinja omogućava gledanje culinarnih majstora za radom.
Executive chef Ana Božić kreće jela koja spajaju molekularnu gastronomiju s dalmatinskim korijenima. Njena janjetina sous-vide s lavandom i sea bass ceviche s dalmatinskim kapericama predstavljaju revoluciju u doživljavanju tradicionalnih okusa. Vegetarijanski degustacijski menu koristi isključivo organske namirnice s lokalnih OPG-ova, što privlači goste koji traže održive gastronomske opcije.
Vinska kuhinja vile čuva kolekciju od preko 300 etiketa, uključujući rijetka vina s hrvatskih otoka i prestižne francuske šampanjce. Private dining prostorije omogućavaju ekskluzivne proslave za do 12 osoba, dok culinary workshop dvaput mjesečno okuplja ljubitelje gastronomije za učenje tajni dalmatinske kulinarike.
Skriveni Dragulji Za Lokalne Specijalitete
Daleko od glavnih turističkih ruta, Trogir krije autentične kulinarske oaze koje poznaju samo upućeni. Ovi obiteljski restorani čuvaju stoljetne recepte i pružaju istinsko iskustvo dalmatinske gostoprimljivosti.
Konoba Škrapa – Obiteljski Restoran S Tradicijom
Konoba Škrapa predstavlja srce tradicionalne trogirske gastronomije, gdje se recepti prenose s koljena na koljeno već generacijama. Ovaj obiteljski restoran privlači pozornike autentičnih okusa koji traže istinsko iskustvo dalmatinske kuhinje.
Vlasnici se ponose tradicionalnim pristupom kuhanju, koristeći lokalne sastojke koje nabavljaju od poznatih dobavljača iz okolice. Njihova karta mijenja se prema sezoni, što znači da gosti uvijek mogu očekivati najsvježije plodove mora i zemlje.
Posebnost konobu čini atmosfera koja podsjeća na obiteljske ručkove kod bake – topla, neformalna i puna ljubavi prema hrani. Gosti često opisuju kako se osjećaju kao da jedu kod kuće, što je rijetko iskustvo u današnjem gastronomskom svijetu.
Restoran Alka – Domaći Okusi U Srcu Grada
Restoran Alka krije se u jednoj od najljepših uličica starog grada, pružajući gostima mogućnost uživanja u domaćim okusima dok istovremeno osjećaju puls Trogira. Ovaj restoran predstavlja savršen spoj tradicije i suvremenih potreba današnjih gostiju.
Kuhinja restorana temelji se na lokalnim specijalitetima pripremljenim po tradicionalnim receptima, s posebnim naglaskom na svježe ribe i školjke iz Trogirskog zaljeva. Njihovi kuhari poznaju svaku tajnu pripreme autentičnih dalmatinskih jela.
Ambijent restorana odražava dušu starog Trogira – kameni zidovi, drvene grede i pažljivo odabrane detalje koji stvaraju toplu i pozivajuću atmosferu. Mnogi gosti ističu kako je upravo ovdje prvi put probali pravi trogirski rižot ili svježu ribu pripremljenu na tradicionalan način.
Bistro Mirkec – Intimno Mjesto Za Gurmansko Iskustvo
Bistro Mirkec nudi intimno gurmansko iskustvo u srcu Trogira, gdje se svaki obrok priprema s posebnom pažnjom prema detaljima. Ovaj bistro privlači ljubitelje fine hrane koji cijene kvalitetu nad kvantitetom.
Manja karta omogućuje kuharima da se usredotoče na savršenstvo svakog jela, koristeći najbolje lokalne sastojke i suvremene tehnike pripreme. Njihov pristup gastronomiji spaja tradicionalne okuse s kreativnim prezentacijama.
Intimna atmosfera bistro čini idealnim za romantične večere ili posebne prigode kada gosti žele uživati u vrhunskoj hrani bez gužve velikih restorana. Rezervacija se preporučuje jer ovo skriveno mjesto brzo osvaja srca onih koji ga otkrivaju.
Najbolje Konobe Za Svježu Ribu I Morske Plodove
Trogir se nalazi u zavičaju najboljih morskih delicija Jadrana, gdje konobe čuvaju tradicije ribarstva i stare recepte za pripremu ribe.
Konoba Mediterano – Ribarsko Selo Iskustvo
Mediterano donosi autentičan ribarki ugođaj koji podsjeća na tradicionalna dalmatinska sela uz obalu. Ova konoba se ističe svakodnevnim dolaskom svježe ribe direktno s lokalnih brodova, što garantira kvalitetu koju teško možete pronaći u modernim restoranima.
Riblji buzara ovdje se priprema prema receptu koji se prenosi kroz generacije, a škampi na buzaru ostavljaju goste bez daha svojom aromom maslinovog ulja i bijelog vina. Konoba nudi i dnevne ulovke – čipuru, lubricu, škarpinu – sve pripremljeno na žaru s mediteranskim začinima i domaćim maslinovim uljem.
Posebnost Mediterana je ambijent koji odiše mirisom mora i starih kamenih zidova, gdje svaki stol pruža pogled na ribarsku luku. Cijene su umjerene s glavnim jelima od 80 do 150 kuna, a porcije su obilne prema tradiciji dalmatinskih konoba.
Restaurant Kristian – Specijalizirano Za Morske Delikatese
Kristian predstavlja vrhunac fine dining kulture u svijetu morskih specijaliteta Trogira. Ovaj restoran razvio je reputaciju kao destinacija za najzahtjevnije ljubitelje ribe i morskih plodova, kombinirajući tradicionalne tehnike s modernim pristupom kuhanju.
Karta restorana mijenja se sezonski, ovisno o dostupnosti najboljih morskih darova – od jastoga i škampa do rijetkih vrsta ribe poput zubatca i kantarusa. Njihov potpis jelo je tartare od tune s avokadom i limetom, dok carpaccio od brancina s maslinovim uljem iz Istre osvaja i najiskusnije nepce.
Sommelier restorana vješto bira vina koja savršeno prate morske okuse – od svježih malvazija s Istre do elegantnih plavaca s Korčule. Prosječna cijena večere za dvoje kreće se oko 400 kuna, što opravdava kvaliteta namirnica i profesionalnost pripreme.
Kristian također nudi degustacijski meni od sedam hoda fokusiran na morske plodove, gdje svaki tanjur priča priču o jadranski morskim bogatstvima.
Konoba Dioklecijan – Tradicionalno Pripremanje Ribe
Dioklecijan čuva najstarije kulinarske tradicije pripreme ribe u Trogiru, koristeći metode koje potječu još iz rimskih vremena. Ova konoba smještena je u povijesnoj zgradi gdje se nekad nalazila rimska vila, a kameni zidovi i dalje odišu drevnošću.
Specijalitet kuće je riba pečena ispod peke – crni rizot s hobotnicom koji se kuha tri sata, a paška janjetina s rožnja dopunjuje morsku ponudu. Priprema ribe na tradicionalan način uključuje mariranje u morskoj soli, ružmarinu i domaćem maslinovom ulju najmanje dva sata prije pečenja.
Konoba se ponosi time što koristi isključivo ribu ulovljenu u trogirskim vodama – srdelu, inćune, pic i golac pripremaju prema receptima koji se nisu mijenjali stotinjak godina. Riblja čorba se kuha od košturica i glava, dajući joj bogat okus koji podsjeća na more.
Jelo | Cijena (HRK) | Priprema |
---|---|---|
Cipal na žaru | 95 | 20 minuta |
Hobotnica ispod peke | 120 | 3 sata |
Crni rizot | 85 | 45 minuta |
Riblja čorba | 45 | 2 sata |
Atmosfera Dioklecijana transportira goste u prošlost gdje je riba bila osnova preživljavanja, a ne samo gastronomski užitak.
Mjesta S Najljepšim Pogledom Na More
Trogir se ponosi restoranima koji spajaju izvrsnu kuhinju s nezaboravnim pogledima na kristalno plavo Jadransko more. Ova mjesta pružaju jedinstvene gastronomske doživljaje gdje se okus hrane savršeno slaže s vizualnim užitkom.
Restaurant Pronto – Terasa Uz Riva
Restaurant Pronto predstavlja savršen spoj urbane elegancije i mediteranskog ugođaja na najpoželjnijoj lokaciji uz trogirsku rivu. Terasa ovog restorana pruža neposredan pogled na more, gdje gosti mogu uživati u svakom zalogaju dok promatraju brodove koji polako klize kroz kristalne vode kanala.
Pozicija restorana omogućava gostima da budu dio pulsa grada – čuju zvuke valova koji lagano udaraju o kamene zidove rive, dok im mediteranski povjetarac donosi aromatične mirise mora. Večernji sati su posebno čarobni kada se svjetla grada reflektiraju na morskoj površini, stvarajući romantičnu atmosferu idealnu za intimne večere.
Kulinarska ponuda Pronta kombinira dalmatinske tradicije s modernim pristupom, a svježa riba i morski plodovi serviraju se dok gosti uživaju u spektakularnom pogledu koji se proteže preko cijele trogirske luke.
Caffe Bar Central – Panoramski Pogled Na Kaštela
Caffe Bar Central nudi jednu od najimpresivnijih panorama u Trogiru s pogledom koji se proteže sve do Kaštelanskog zaljeva. Vanjski dio ovog caffea predstavlja pravu oazu za one koji traže vizualni užitak uz svoje gastronomsko iskustvo.
Panoramski pogled omogućava gostima da promatraju cijelu kaštelansku rivijeru – od povijesnih kastela koji se nizaju poput bisera duž obale do modernih marina prepunih jahti. Jutarnji sati pružaju posebno iskustvo kada se sunce lagano diže iznad mora, obojivši nebo u nijanse narančaste i ružičaste.
Central je posebno popularan kod lokalnih gostiju koji cijene mogućnost opuštanja uz kavicu dok promatraju svakodnevni život koji se odvija na moru – ribarske brodove koji izlaze na jutarnji ulov, jahte koje pristaju u marini te turiste koji istražuju obalne ljepote.
Pozicija caffea omogućava gostima da budu svjedoci spektakularnih zalazaka sunca kada se nebo pretvara u paletu zlatnih i ljubičastih boja koje se reflektiraju na mirnoj morskoj površini.
Restaurant Hurrican – Romantična Večera Uz Zalazak Sunca
Restaurant Hurrican predstavlja vrhunac romantičnog doživljaja uz more, specijalno dizajniran za parove koji traže intimne trenutke u čarobnoj atmosferi zalaska sunca. Ovaj restoran okuplja goste upravo u onim satima kada se dan polako pretvara u večer, a nebo postaje platno za prirodni spektakl.
Terasa Hurricana strategijski je pozicionirana kako bi pružila neometan pogled na horizont gdje se sunce svaki dan pozdravlja s morem u jednom od najljepših prirodnih predstava. Gosti mogu rezervirati stolove upravo za “zlatni sat” kada sunčeva svjetlost stvara čarobnu atmosferu idejalnu za romantične večere.
Ambijent restorana doprinosi intimnom iskustvu – prigušeno osvjetljenje, svijeće na stolovima te zvukovi valova koji lagano udaraju o obalu stvaraju savršenu kulisu za nezaboravne trenutke. Menu se fokusira na mediteranske specijalitete prilagođene romantičnim večerama, a sommelier preporučuje vina koja savršeno odgovaraju čarobnoj atmosferi zalaska sunca.
Hurrican je postao omiljeno odredište za prosidbe, godišnjice i posebne proslave jer spaja vrhunsku gastronomiju s jednim od najromantičnijih pogleda na more u cijelom Trogiru.
Najpovoljnije Opcije Za Kvalitetnu Hranu
Trogir nudi izvrsne mogućnosti za one koji traže kvalitetnu hranu po pristupačnim cijenama. Ove opcije dokaz su da se odličan obrok ne mora platiti skupo.
Pizzeria Mirkec – Najbolja Pizza U Gradu
Pizzeria Mirkec zasluženo nosi titulu najbolje pizzerije u Trogiru, smještena na otoku Čiovu nedaleko od samog centra. Ovaj restoran privlači goste širokim izborom pizza pripremljenih po tradicionalnim receptima, a posebno se ističu oni s lokalnim sastojcima poput dalmatinskoga pršuta i sira s otoka Paga.
Mirkec nudi više od samih pizza – njihova dalmatinska pašticada postala je pravi hit među lokalcima i turistima. Ugodna atmosfera unutrašnjeg prostora dopunjuje se blizinom mora, što stvara savršen ambijent za opušteni obrok. Cijene su više nego pristupačne, a porcije obilne.
Gosti često ističu prijateljsku uslugu osoblja i odličan izbor lokalnih pića, uključujući craft piva koja savršeno nadopunjuju okuse pizza. Preporučuje se rezervacija tijekom ljetnih mjeseci zbog velike popularnosti.
Fast Food Trogir – Brza I Ukusna Hrana
Fast food opcije u Trogiru pružaju praktično rješenje za one koji žele brzu, ukusnu i pristupačnu hranu. Većina ovih objekata koncentrirana je oko glavnih turističkih zona, što ih čini lako dostupnima.
Ponuda uključuje tradicionalne balkanske specijalitete poput ćevapa, pljeskavica i roštilj sendviča, kao i međunarodne opcije. Mnogi fast food objekti koriste lokalne namirnice i recepte, što im daje autentičan okus koji se razlikuje od standardnih lanaca.
Cijene su iznimno povoljne – kompletan obrok može se dobiti za cijenu manju od 50 kuna. Brzina usluge čini ove opcije idealnim za one koji istražuju grad i trebaju brz energetski “boost” između razgledavanja.
Konoba Batana – Obilni Obroci Za Male Novce
Konoba Batana predstavlja srž dalmatinske gostoljubivosti, nudeći autentičnu kuhinju u toplom, tradicionalnom okruženju. Ova konoba poznata je po obilnim porcijama koje mogu nahraniti i najglađije, a cijene ostaju zavidno niske.
Specijaliteti kuće uključuju svježu ribu dnevnog ulova, hobotnice ispod peke i tradicionalna mesna jela pripremljena po receptima koji se prenose generacijama. Konoba koristi isključivo lokalne namirnice – maslinovo ulje s otoka, domaće vino i povrće iz vlastitog vrta.
Atmosfera je ono što stvarno razlikuje Batanu od ostalih – kameni zidovi, drveni stolovi i topla rasvjeta stvaraju osjećaj kao da jedete u prijateljskom domu. Osoblje poznaje svaki detalj o jelima i rado dijeli priče o njihovom podrijetlu, što dodatno obogaćuje gastronomski doživljaj.
Slatki Zalogaji I Deserti
Nakon obilnog obroka u jednom od trogirskih restorana, svaki gurmanski dan zaslužuje savršen završetak. Srednjovjekovni grad krije čitav niz slastičarnica i kafića koji će zadovoljiti svaku slavu za slatkim.
Slastičarnica Rafioli – Domaći Kolači I Gelato
Slastičarnica Rafioli predstavlja pravu oazu slatkih užitaka gdje se obiteljski recepti prenose generacijama. Ova tradicionalna slastičarnica posebno se ponosi domaćim kolačima koji se pripremaju svakodnevno iz najkvalitetnijih sastojaka.
Gelato se izrađuje prema talijanskim recepturama, ali s lokalnim predikatom – koriste se sezonski plodovi s trogirskog tržišta. Kremasta tekstura i intenzivni okusi čine svaku žlicu pravim uživanjem. Najtraženiji su okusi lavande, smokve i maslina – kombinacije koje savršeno odražavaju mediteranski karakter ovog kraja.
Vitrina puna domaćih kolača privlači pogled već na ulazu. Kremšnite s vanilijom, čokoladni fondant i tradicionalni trogirski rafioli čine srce ponude. Svaki kolač izrađuje se ručno, što se osjeća u svakom zalogaju.
Caffe Bar Bellevue – Kava I Deserti S Pogledom
Caffe Bar Bellevue spaja savršenu kafu s nezaboravnim pogledom na trogirsku rivu i Kaštela. Smješten na idealnoj poziciji, ovaj kafić nudi panoramski pogled koji čini svaki desert još slađim.
Kava se priprema od pažljivo odabranih zrna, a barista znanje osigurava savršenu šalicu bez obzira na izbor. Cappuccino s mlijećnom pjenom u obliku lista ili espresso macchiato – svaki se napitak priprema s posebnom pažnjom.
Ponuda deserta uključuje tiramisu koji se topi u ustima, panna cottu s voćnim kulisom i čokoladnu tortu koja je prava poslastica za ljubitelje kakaa. Pogled na more dok se uživa u desertu stvara atmosferu koju teško mogu premašiti drugi kafići u gradu.
Terasa je posebno popularna tijekom zalaska sunca kada se čini da se slatki okusi stapaju s bojama neba.
La Vita E Bella – Talijanski Gelato I Granita
La Vita E Bella donosi autentični talijanski duh u srce Trogira kroz svoju bogatu ponudu gelata i granita. Ova gelateria koristi tradicionalne talijanske recepte koji garantiraju originalnost okusa.
Gelato se izrađuje svakodnevno u malim količinama što osigurava svježinu i kvalitetu. Pistachio iz Sicilije, stracciatella s belgijskom čokoladom i limoncello gelato čine klasičnu trojku okusa koji nikad ne razočaraju. Sezonski okusi poput smokve, rogača ili lavande dodaju lokalnu notu ovoj talijanskoj poslastici.
Granita predstavlja savršeno osvježenje tijekom vrućih ljetnih dana. Limunova, narandžina ili višnjeva granita pripremaju se od svježeg voća i prirodnih sokova. Tekstura je savršena – ni previše gruba ni previše glatka.
Ambijent podjeća talijanski šarm koji se osjeća već na pragu. Pastelne boje, mediteranski detalji i miris svježeg gelata stvaraju atmosferu koja prenosi goste direktno u talijansku gelateru negdje na sicilijanskoj obali.
Conclusion
Trogir se potvrđuje kao izuzetna gastronomska destinacija koja uspješno spaja bogatu kulinarsku baštinu s modernim pristupima. Svaki posjetitelj može pronaći nešto za sebe – od luksuznih fine dining iskustava do pristupačnih obiteljskih konoba.
Ovaj srednjovjekovni grad ne nudi samo vrhunsku hranu već i nezaboravne ambijente koji čine svaki obrok posebnim. Kombinacija povijesnog šarma autentičnih namirnica i kreativnih chefova stvara jedinstvenu gastronomsku scenu.
Za one koji planiraju posjetiti Trogir savjet je da ostavite dovoljno vremena za istraživanje različitih kulinarskih opcija. Svaki restoran konoba i slastičarnica nudi vlastitu priču i okuse koji će vas sigurno oduševiti i ostaviti trajne uspomene.
Frequently Asked Questions
Koji su najbolji restorani u staroj gradskoj jezgri Trogira?
Najistaknutiji restorani u staroj jezgri su Konoba Trs s autentičnom dalmatinskom kuhinjom, Restaurant Don Dino koji spaja modernu eleganciju s kreativnim jelima i spektakularnim pogledom, te Villa Dalmacija koja nudi luksuzno fine dining iskustvo s molekularnom gastronomijom i bogatom vinskom kartom.
Gdje mogu pronaći najbolju svježu ribu u Trogiru?
Za najbolju svježu ribu preporučujemo Konobu Mediterano s autentičnim ribarskim ugođajem, Restaurant Kristian koji predstavlja vrhunac fine dining kulture s morskim specijalitetima, te Konobu Dioklecijan koja čuva najstarije kulinarske tradicije pripreme ribe.
Koji restorani u Trogiru nude najljepše poglede na more?
Restaurant Pronto nudi urbanu eleganciju uz trogirsku rivu, Caffe Bar Central pruža panoramski pogled na Kaštela, dok Restaurant Hurrican omogućuje romantične večere uz zalazak sunca, stvarajući savršenu atmosferu za posebne trenutke.
Postoje li povoljne opcije za kvalitetnu hranu u Trogiru?
Da, Pizzerija Mirkec nudi najbolju pizzu s lokalnim sastojcima, Fast Food Trogir pruža brze ukusne obroke po pristupačnim cijenama, a Konoba Batana ističe se obilnim porcijama tradicionalnih jela koristeći isključivo lokalne namirnice.
Gdje mogu uživati u slatkišima i desertima u Trogiru?
Slastičarnica Rafioli ponosi se domaćim kolačima i gelatom od sezonskih plodova, Caffe Bar Bellevue nudi savršenu kavu i deserte uz prekrasan pogled na rivu, dok La Vita E Bella donosi autentični talijanski gelato i granitu.
Što čini gastronomsku scenu Trogira posebnom?
Trogir spaja tradiciju i inovaciju, nudeći sve od autentične dalmatinske kuhinje do kreativne gastronomije. Grad obiluje konobama, modernim restoranima i obiteljskim mjestima koja koriste lokalne namirnice i tradicijske recepte u povijesnom okruženju.